top of page
30322-180623-SLvH Valkenswaard.jpg

POWER EVENT

PROGRAMMA 2023

Anker 1

Over het evenement

Weekend van 22 t/m 24 september 2023

 

Stichting Samen tegen Kanker Valkenswaard organiseert het POWER EVENT, waar beweging, verbinding en saamhorigheid centraal staan. In het weekend van 22-24 september 2023 gaan wij weer samen strijden tegen kanker op het AVV-terrein, Sportpark Den Dries in Valkenswaard.

 

De stichting

De stichting is in 2021 ontstaan nadat KWF Nederland alle regionale evenementen onder de noemer Samenloop voor Hoop definitief heeft afgeblazen. Het bestuur heeft de handen ineen geslagen om voor Valkenswaard en omstreken tóch weer een nieuw evenement op te zetten. De doelen zijn hetzelfde als de laatste editie in 2018: financiering van wetenschappelijk kankeronderzoek door het Catharina Onderzoeksfonds in Eindhoven en ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten. En dat zoveel mogelijk in onze eigen regio.

 

Het evenement

Om nog meer betrokkenheid in Valkenswaard en omliggende gemeenten te krijgen en hiermee nóg meer mensen aan te spreken, wordt het evenement dit jaar wat breder opgezet dan voorheen. Op vrijdagavond 22 september wordt gestart met een muzikale avond. Op zaterdag 23 en zondag 24 september is er de wandelestaffette waar de deelnemers in teams maar liefst 24 uur achter elkaar wandelen. De lopers lossen elkaar hierin af, zodat uit elk team altijd iemand op de baan rondjes loopt. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een sfeervol ingericht evenemententerrein, diversen live-optredens, entertainment en veel overige activiteiten ervoor dat het zowel de bezoekers als de deelnemers aan niets zal ontbreken.

 

Een hoogtepunt tijdens het evenement is de Kaarsenceremonie op zaterdagavond waarbij ledkaarsen rond het parcours worden neergezet en aangelicht. Deze worden opgedragen aan mensen die kanker hebben of hebben gehad, of ter nagedachtenis aan mensen die de ziekte helaas niet hebben overleefd. Onderdelen van de ceremonie zijn onder andere speeches, gedichten en een minuut stilte. Dit alles wordt ondersteund met passende muziek.

 

Kinderloop en Kinderdorp

Ook aan de kinderen is gedacht. Zo komt er een Kinderdorp met verschillende activiteiten en entertainment zoals o.a. poppenkast theater, schminken, knutselen en een luchtkussen. Op zondag is er de Kinderloop van 24 minuten waarbij onze mascotte Dirk Duizendpoot ook aanwezig zal zijn.

Locatie

AVV-terrein - Sportpark Den Dries

Pastoor Heerkensdreef 8

5552 BG Valkenswaard

Parkeren

Parkeerterrein

AVV-terrein - Sportpark Den Dries

Pastoor Heerkensdreef 8

5552 BG Valkenswaard

De opbrengst komt ten goede aan Stichting Samen tegen Kanker Valkenswaard.

Deelnemende teams

Deelnemende teams Powerevent 2023

Hieronder vindt u een overzicht van de deelnemende teams die zich al op hebben gegeven om mee te doen met het 24-uurs-evenement. Als u op de teamnaam klikt krijgt u het verhaal achter een team met oa. inzicht in het team, de reden waarom zij deelnemen en wat hun doel is.

bottom of page