top of page

POWER EVENT

WEEKEND VAN 22 T/M 24 SEPTEMBER 2023
ZWEMBAD DE WEDERT VALKENSWAARD

EEN 24-UURS EVENT VOOR JONG & OUD

AANDACHT EREGASTEN • LICHTCEREMONIE • WANDELESTAFFETTE • SPORTESTAFFETTE

LIVE OPTREDENS • ENTERTAINMENT • TEAMS-CAMPING • FEESTTENT • KRAAMPJES

INFORMATIE
POWER EVENT

SPONSOR
WORDEN

AANMELDEN
TEAMS

AANMELDEN
VRIJWILLIGERS

Volgt z.s.m.

AANMELDEN
EREGASTEN

VOORWAARDEN EN
REGELS DEELNAME

Over het evenement

Weekend van 22 t/m 24 september 2023

 

Samen tegen Kanker Valkenswaard is de opvolger van de Samenloop voor Hoop, een evenement dat tot aan de corona-uitbraak in heel Nederland georganiseerd werd. Ook in Valkenswaard waren er in totaal vier edities. De landelijke organisatie KWF liet vorig jaar echter weten hiermee te stoppen, onder meer vanwege de hoge kosten. 

Het Valkenswaardse bestuur van de Samenloop pakte daarop de handschoen op door een eigen stichting op te richten en een lokaal evenement op poten te zetten in navolging van de Samenloop. 

Om nog meer betrokkenheid te krijgen en hiermee ook meer mensen aan te spreken, wordt een breder evenement opgezet. Op vrijdagavond starten we meteen muzikale avond. 

Op zaterdag en zondag wordt er gewandeld en gesport. Want naast de 24-uurs wandelestafette, dat plaats vindt op het buitenterrein van zwembad de Wedert, worden ook sportclubs benaderd om actief mee te doen in de naast gelegen sporthal. Tijdens het evenement lopen/sporten deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een sfeervol ingericht evenemententerrein en veel activiteiten ervoor dat het zowel de bezoekers als de deelnemers aan niets ontbreekt. Een hoogtepunt tijdens het evenement is de Kaarsenceremonie op zaterdagavond waarbij kaarsen voorzien van een boodschap rond het parcours worden neergezet en aangelicht. Deze worden opgedragen aan mensen die kanker hebben of hebben gehad, of ter nagedachtenis aan mensen die de ziekte helaas niet hebben overleefd. Onderdelen van de ceremonie zijn onder andere speeches, gedichten en een minuut stilte. Dit alles wordt ondersteund met een muzikale omlijsting.

Anker 1

Wat mag u verwachten

Op vrijdagavond starten we met een muzikale avond.

 

Op zaterdag en zondag wordt er gewandeld en gesport. Want naast de 24-uurs wandelestafette, dat plaats vindt op het buitenterrein van Zwembad de Wedert, worden ook sportclubs benaderd om actief mee te doen in de naast gelegen sporthal. 

 

Tijdens het evenement lopen/sporten deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een sfeervol ingericht evenemententerrein en veel activiteiten ervoor dat het zowel de bezoekers als de deelnemers aan niets ontbreekt. 

 

Een hoogtepunt tijdens het evenement is de Lichtceremonie op zaterdagavond waarbij lichtjes voorzien van een boodschap rond het parcours worden neergezet. Deze worden opgedragen aan mensen die kanker hebben of hebben gehad, of ter nagedachtenis aan mensen die de ziekte helaas niet hebben overleefd. Onderdelen van de ceremonie zijn onder andere speeches, gedichten en een minuut stilte. 

 

Het hele weekend wordt ondersteund met sfeervolle muziek en entertainment.

De opbrengst komt ten goede aan Stichting Samen tegen Kanker Valkenswaard.

Locatie

Zwembad de Wedert

Pastoor Heerkensdreef 29

5552 BG Valkenswaard

Parkeren

Parkeerterrein voor sportcomplex

"De Wedert", Pastoor Heerkensdreef, Valkenswaard

Het-buitenbad-is-een-pláátje..jpg
bottom of page