top of page

2e Bijeenkomst Dommels Plekske
Stichting Samen Tegen Kanker Valkenswaard organiseert maandelijks een bijeenkomst in het kader van het lotgenotencontact voor mensen, die op welke manier dan ook, betrokken of geraakt zijn door de ziekte kanker. De bijeenkomsten zullen steeds een andere invulling hebben maar het belangrijkste is in deze het elkaar ontmoeten.

Op 14 juli stond de 2e avond plaats en deze stond in het teken van de “Shantala Massage”, verzorgd door Ria Bartels en Marca v.d. Broek. Een klein en trouw groepje gasten genoot van eerst een kopje koffie/thee en vervolgens van de Shantala Massage.

Shantala is o.a. een “massage/behandel” methode voor iedereen, maar vooral voor mensen met een zorgvraag door lichamelijk en/of geestelijk ziek of gehandicapt zijn.

Door strijkbewegingen in een langzaam tempo over kleding heen worden de tastzintuigen die iedereen in de huid heeft aan het werk gezet. De hormonen oxytocine en serotonine worden aangemaakt. Deze hormonen kunnen er o.a. voor zorgen dat je ontspant, je beter gaat voelen, meer positieve gedachten krijgt, beter slaapt. Ze doen dus erg veel goede dingen die vooral zieke mensen goed kunnen gebruiken. En daarom is het zo fijn dat de kans geboden wordt er kennis mee te maken.


De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op donderdag 1 september 2022 van 20.00-22.00 uur bij het Dommels Plekske aan het Bruhezedal in Dommelen.

コメント


bottom of page