top of page

Arjan en Jennifer schenken ‘opbrengst’ poolrally aan ‘Samen tegen Kanker’

VALKENSWAARD - Hij was al geregeld in Scandinavië geweest. Op vakantie met zijn vrouw Cindy. Toen Arjan de Graaf echter voorstelde om mee te doen aan Polar Experience, een rally die de deelnemers naar de Noordkaap voert, haakte zij af. “Niet helemaal haar ding en te koud”, grinnikt Arjan. “Gelukkig wilde mijn dochter wel mee.” Het werd een onvergetelijke reis, inclusief een mooi bedrag voor ‘Samen tegen Kanker Valkenswaard’.

 

Door Willem-Jan Schampers

 

Arjan en Jennifer van de Graaf vertrokken op 11 januari vanuit Valburg. “Daar kregen we onze eerste coördinaten richting Hamburg. Het begin van een intensieve rally, want zo ging het elke dag. Met een marathonetappe van 34 uur. Toen heb ik – eerlijk is eerlijk – wel eens gedacht: ‘waar ben ik aan begonnen?’ Haha! Zeker richting de Noordkaap was het maar een paar uur per dag licht. En dan met die winterse omstandigheden. Soms hadden we maar een paar meter zicht.”


Toch noemt Arjan het een fantastisch avontuur. “Helemaal om dit samen met mijn dochter mee te maken. Samen rijden, samen navigeren. Bij temperaturen van soms -min 31 graden. Gelukkig had Autobedrijf Winters mijn Kia Sportage heel goed geprepareerd. Bovendien had ik speciaal winterbanden uit Letland laten komen en hadden we allerlei kleding en spullen tegen de extreme kou. We hebben zelfs met bevriende deelnemers tosti’s staan bakken bij -15 graden!”

 

Huisarts

Omdat Arjan graag iets wilde doen voor de stichting ‘Samen tegen Kanker’, was het vanaf het begin duidelijk dat de opbrengst van de rally, via sponsoren, voor dit goede doel was. “Ik kreeg veel positieve reacties van klanten, leveranciers en vrienden en bekenden. Zelfs mijn huisarts heeft een bijdrage geleverd! Jennifer en ik hebben in tien dagen zo’n zevenduizend kilometer gereden, maar dat is niks ten opzichte van de moeilijke weg die mensen met kanker moeten afleggen. Uiteindelijk hebben we onlangs een cheque van 10.000 euro kunnen overhandigen. Prachtig toch?!”Arjan en Jennifer van de Graaf overhandigen de cheque aan Peter Smits & Nicole Tilleman, beide de Ambassadeurs van de stichting ‘Samen tegen Kanker Valkenswaard’.

Foto: Jurgen van Hoof


En de ‘opbrengst’ voor Arjan en Jennifer zelf? “Het was een superervaring, met als toetje het Noorderlicht. Daarbij hebben we nieuwe vrienden voor het leven ontmoet. Omdat we hadden besloten niet voor het klassement te rijden, konden we veel samen optrekken met drie andere teams. Dat was niet alleen heel gezellig, maar maakte de rally nóg specialer. Of we in de toekomst nog een keer meerijden, weet ik echter niet. Misschien was het ‘once in a lifetime’.”

 

Door Peter Smits Ambassadeur v Stichting Samen Tegen Kanker Valkenswaard

 

Stichting Samen Tegen Kanker Valkenswaard.

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met deze spontane en goed doordachte actie van Zuid Facilitair. Een goed draaiend Valkenswaards schoonmaakbedrijf dat zijn klandizie in de Brainportregio heeft opgebouwd, een bedrijf om trots op te zijn. Arjan had graag actief willen deelnemen aan het Power Event wat wij in september ’23 organiseerden maar hij was helaas verhinderd.


Hij wilde toch heel graag iets doen voor onze stichting, om zijn steentje bij te dragen aan ons grote doel, Kanker de wereld uit helpen, onderzoek mede mogelijk maken.

En voor mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad te ondersteunen om het leven met alle ups en downs weer op te kunnen pakken.


Zodoende kwam Arjan op het idee om de Polar Experience samen met Jennifer te gaan rijden. Zij hebben al hun vrienden en bedrijfsrelaties benaderd voor sponsoring van hun rally en daarmee van onze stichting met een geweldig mooi resultaat waar we ontzettend blij mee zijn. Bedankt Arjan en Jennifer!

Comments


bottom of page