download.png

Projecten: Catharina onderzoeksfonds

De Stichting Catharina Onderzoeksfonds zet zich in voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis. Dat wordt gedaan omdat het Catharina Ziekenhuis vanuit de overheid geen geld krijgt voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Alle academische ziekenhuizen krijgen dat wel.

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis en moet voor onderzoek op zoek naar andere geldstromen. Daarom is de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht.
Dankzij medisch wetenschappelijk onderzoek is de zorg continu in beweging. Elke dag zijn er doorbraken: nieuwe behandelmethoden, werkwijzen en medicijnen. Gedegen onderzoek zorgt voor kwaliteit en resultaat op de lange termijn.

Elke bijdrage maakt het verschil. Donaties worden zoveel mogelijk direct besteed aan onderzoek. Bij een doorbraak in zo’n onderzoek brengen wij de nieuwe inzichten snel naar het bed van de patiënt. Want daar gaat het om: de zorg verbeteren; voor u en uw naasten!

Kids Running

Hoe werken zij?

Onderzoekers die werkzaam zijn in het Catharina Ziekenhuis kunnen één keer per jaar een projectaanvraag indienen bij het Wetenschapsbureau van het ziekenhuis, met een schriftelijke en mondelinge motivatie waarom zij denken dat het onderzoek vanuit het Catharina Onderzoeksfonds gefinancierd dient te worden. Door een onafhankelijke commissie wordt de aanvraag beoordeelt en wel of niet toegekend. Dit jaar heeft het Catharina Onderzoeksfonds aan elf onderzoeken een financiering toegekend.

 

www.catharinaonderzoeksfonds.nl

Patient with Healthcare Nurse

Laatste nieuws

Sponsor
worden?

Voor het Big Event in september 2023 zijn wij op zoek naar sponsoren