top of page
download.png

CATHARINA
ONDERZOEKSFONDS

Projecten: Catharina Onderzoeksfonds

De Stichting Catharina Onderzoeksfonds zet zich in voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis. Dat wordt gedaan omdat het Catharina Ziekenhuis vanuit de overheid geen geld krijgt voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Alle academische ziekenhuizen krijgen dat wel.

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis en moet voor onderzoek op zoek naar andere geldstromen. Daarom is de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht.
Dankzij medisch wetenschappelijk onderzoek is de zorg continu in beweging. Elke dag zijn er doorbraken: nieuwe behandelmethoden, werkwijzen en medicijnen. Gedegen onderzoek zorgt voor kwaliteit en resultaat op de lange termijn.

Elke bijdrage maakt het verschil. Donaties worden zoveel mogelijk direct besteed aan onderzoek. Bij een doorbraak in zo’n onderzoek brengen zij de nieuwe inzichten snel naar het bed van de patiënt. Want daar gaat het om: de zorg verbeteren; voor u en uw naasten!

Stichting Samen tegen Kanker Valkenswaard wil het Catharina Onderzoeksfonds financieel ondersteunen in hun onderzoeken naar het bestrijden en het behandelen van verschillende vormen van kanker met de focus op Onderzoek uitgezaaide maagkanker op het buikvlies.

Hoe werken zij?

Onderzoekers die werkzaam zijn in het Catharina Ziekenhuis kunnen één keer per jaar een projectaanvraag indienen bij het Wetenschapsbureau van het ziekenhuis, met een schriftelijke en mondelinge motivatie waarom zij denken dat het onderzoek vanuit het Catharina Onderzoeksfonds gefinancierd dient te worden. Door een onafhankelijke commissie wordt de aanvraag beoordeeld en wel of niet toegekend. Dit jaar heeft het Catharina Onderzoeksfonds aan elf onderzoeken een financiering toegekend.

 

www.catharinaonderzoeksfonds.nl

bottom of page